Wat doet kleur in je interieur?
Vraag jij je af wat kleur in je interieur doet? Dan ben je hier op de juiste pagina. Speciaal voor jullie heb ik dat namelijk uitgezocht. Ook vertel ik per kleur wat het doet in je interieur. 

Kleur kan een ruimte groter of kleiner maken, nouja lijken. Maar het geeft ook sfeer in je huis. Door het gebruik van warme kleuren creër je een intieme sfeer en wordt de ruimte optisch kleiner. Lichte, koude kleren geven juist meer ruimte. Kleur geeft leven aan je huis en bepaalt voor een groot deel de sfeer en uitsraling van je interieur....

Rood
Rood is een intense kleur met een sterk karakter, de kleur van energie, vuur, levenskracht en passie. Rood wordt vooral gebruikt als je een ruimte warme en of intieme sfeer wilt geven. Het is een pittige, activerende kleur, denk hierbij dat er niet te veel muren rood wordt geverfd want het kan bij sommige vermoeidheid opwekker.

Oranje
Oranje geeft evenwicht. Oranje geeft een open, warm en een gezellig gevoel in huis. Het gezellige gevoel komt bij vele ook doordat oranje is verbonden is met de Nederland en onze koninklijke familie Van Oranje. Je krijgt er dus een vrolijk positieve gevoel van, die voor nieuwe energie zorgt. Denk ook bij deze kleur dat je het met mate gebruikt, want teveel kan ook onrust geven. 

Geel
Geel is vrolijk en sprankelend. Denk aan de zon, vele worden er blij van en krijgen er energie van en dat is voor in huis ook zo. Het is een kleur die gebruikt wordt om donkere ruimtes op te vrolijken. Geel laat licht reflecteren, een bijzonder geschikte kleur als accentkleur in de hal of om een donker hoekje op te fleuren. 

Groen
Groenn.. Ja jullie raden het vast wel, de kleur van de natuur! Het werkt ontspannend, het geeft je energie en nieuwe kracht. Je kan het vergelijken met een stukje wandelen, bij vele geeft dat rust en nieuwe kracht. Groen is eigenlijk geschikt voor elke kamer in huis, een combinatie van verschillende groentinten uit een kleurenpalet geven een evenreding uitstraling.

Blauw
Blauw.. De kleur van een prachtige mooie lucht en de zee. Het geeft een ruimtelijke gevoel. Het gevoel van vrijheid. De koele kleur maakt ons hoofd helder en in balans. Blauw staat voor inspiratie en is dus erg geschikt voor een werk- of slaapkamer. Wist je dat meerdere tinten in een ruimte meer balans geven dan één kleur? Combineer daarom blauwtinten met elkaar. 

Paars
Paars is een veelzijdige kleur met vele verschijningsvormen en tinten. Het is de kleur van creativiteit en kracht. Denk aan een lavendelpaars kleur, die een rustgevende werking geven. Dit komt doordat de kleur bestaat uit een mix van activerend rood en kalmerend blauw.

Bruin
De kleur bruin geeft een gevoel van veiligheid, duurzaamheid, stabiliteit en comfort. Doordat het een veilig, comfort gevoel geeft, wordt je ontspannen! De ideale kleur voor in de woonkamer en of in je badkamer. Bruin bestaat in oneindig veel tinten dus er is van alles mogelijk! Bruin wordt uit verschillende kleuren samengesteld, daarom is het heel makkelijk te combineren met andere leuke kleuren.

Roze
Roze de kleur van vrouwelijkheid.. Daar wordt veel aangedacht, maar wij vinden alle kleuren voor iedereen. Maar om verder over roze te gaan. Roze zorgt voor kalmte en verzoening. Het is de perfecte kleur van de slaapkamer omdat roze staat voor verbondenheid. Het oogt zacht, zoet en lief, daarom wordt het ook veel gebruikt in een meisjeskamer!

En dan zijn we alweer bij de laatste kleuren die we met deze pagina gaan samen voegen! 

Zwart en wit!
De één vind dat zwart en wit geen officele kleuren zijn, een andere wel weer maar dat ten zijde. Als je kijkt naar wonen wordt er vaak zwart en of wit in huis gebruikt! Het is gemakkelijk te combineren met andere kleuren. Zwart is strak, donker en zakelijk. Wij raden je aan om niet alleen maar zwart te gebruiken, want dat geeft een negatief, somer gevoel. Wel is zwart goed toe te passen als een accentkleur. 

Wit is de kleur van de waarheid en puurheid, de kleur is kalm, fris en bevordelijk voor creativiteit. Wit laat een ruimte groter lijken, omdat het licht geeft. 

 

Dit zijn de welbekende kleuren die in een interieur worden gerbruikt, zo zie je maar weer dat kleur veel kan doen in huis en met jezelf! Wij zijn benieuwd voor welke kleur jullie gaan na het lezen van deze pagina. Laat het gerust zien via de mail, of social media! 

 

 

© 2018 - 2021 lifestyle 72 | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel