Interieurstijlen!
Heb je een nieuw huis en opzoek naar een interieurstijl of wil jij je interieur veranderen? Maar je hebt geen idee welke interieurstijlen er zijn? Wij vertellen je graag welke soorten er zijn en wat de stijlen inhoudt. Naast dat er allemaal interieurstijlen zijn vind ik belangrijk dat jullie één ding onthouden. En dat is dat jouw interieurstijl ook een stijl is. Meer over jouw stijl weten? Hier komt binnenkort een aparte pagina voor! 

De volgende woonstijlen zijn er: 

- Landelijke woonstijl.
- Industriële woonstijl.
- Bohemian woonstijl.
- Botanische woonstijl.
- Modern / design woonstijl.
- Retro woonstijl.
- Scandinavische woonstijl.

Vind je meerdere woonstijlen leuk? Het is natuurlijk mogelijk om te combineren. Hierbij geldt ook ieder woonstijl is goed, ook die van jou!

Landelijk interieur. 
Bij een landelijke woonstijl staat het buitenleven voorop. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een oude boerderij op een het platte land. Maar dat hoeft natuurlijk niet, want in elke omgeving kan er een landelijke woonstijl ontstaand. Een houten vloer is een perfecte basig voor een landelijke inrichten samen met natuurlijke materialen, zoals houten accessoires). 

Het kleurenpalet van een landelijke inrichting bestaat uit zachte en natuurlijke tinten zoals beige, taupe en nudetinten, maar ook zwart, grijs en wit zijn kleuren die veel voorkomen in een landelijk interieur. 
Spelen met natuurlijke materialen is een must, naast hout zijn er ook andere materialen mogelijk zoals; leer, katoen, schapenvacht. Wil je een wat stoerdere look? Combineer het dan met een industriele interieur, zoals hout met beton of metaal. 

 

Industriële interieur.
Een industrieel interieur is en blijft nog steeds een woonstijl die erg populair is, maar wat is nou precies een industriële interieur? De industriële stijl is ontstaan in New York. Hier werden oude fabrieken niet meer gebruikt en daarom werden deze oude fabrieken omgebouwd tot appartementen. De kenmerken van oude fabrieken waren oude materialen zoals metaal, staal, beton, hout en baksteen. Uiteraard ook een hoge plafon, met buizen in het zicht. Vandaar dat je dit vaak terug zit in een industrieel interieur. 
In een industriële interieur zie je dus vaak metaal, staal en hout terug. Het hout en staal krijg je gemakkelijk met leuke accessoires in huis. Een industriële inrichting hoeft niet veel woondecoratie te hebben, maar het blijft wel een belangrijk onderdeel van je interieur. Vooral ook omdat woonaccessoires net even wat extra sfeer kunnen brengen. 

Bohemian interieur.
De bohemian stijl is een look die tegenwoordig steeds vaker ziet in huizen. Het wordt ook wel Boho Chic genoemd. Het is een interieur stijl die niet voor iedereen geschikt is, maar wel inspirerend is! Dit is een stijl die favoriet is tijden de zomermaanden. Het is een prachtige mix van kleur, materialen, prints en creativiteit, waarbij niet veel wordt nagedacht van combinaties, maar het ontstaat spontaan! Het kan je een rommelige gevoel geven, maar dat is het juist niet. Juist de mix van de verschillende maakt het de bohemian woonstijl! 

Botanische interieur.
Botonische interieurstijl is een rustige uitstraling met groen als basis. Ben je gek op groene planten? Dan is dit een ideale woonstijl voor jou! Want botanisch betekend; alles wat te make heeft met plantekunde. Daarnaast hoort er door geleefde materialen, lichte vloeren van hout, bij deze woonstijl! Planten zijn niet meer weg te denken uit je interieur. Planten maken je huis zo gezellig. Al dat groen kan dan ook niet ontbreken als je houdt van een botanisch interieur. Wist je dat onderzoekers zeggen dat je gelukkiger wordt met planten in huis?

Modern / design interieur.
De moderne interieur herken je door strakke lijnen, eenvoud, rechte vormen en luxe materialen. Het is een stijl die nog veel te zien is naast alle interieurstijlen. De basiskleuren van modern wonen zijn zwart, wit, brijn en grijs die vaak worden gecombineerd met een wat heftiger kleur die er uitsprint voor de woonaccessoires. Materialen die vaak gebruikt worden bij een modern interieur zijn metaal, aluminium, chroom, kunststof, leer en staal. Hout zie je hier wat minder terug, maar als je toch wat hout mist is dit natuurlijk altijd mogelijk! 

Retro interieur.
De retro woonstijl is geïspireerd op de jaren 50, 60 en 70 en hierbij is één materiaal erg belangrijk en dat is hout! Retro is een afkorting van retrospectief, wat dan weer terugkijken betekent. Nieuwe producten kan prima in deze stijl, maar dan zou ik wel accesoires kiezen die invloeden hebben van die jaren. Voor deze interieurstijl kan je ook vintage accessoires kiezen. Waar bij sommige woonstijlen niet veel kleur wordt gebruikt, is dat bij deze retro woonstijl wel kleur te zien. Hier geldt dan ook zeker met de kleur Less is more! 
Kleuren die veel terug te zien bij deze woonstijl is oranje, groen, geel en bruin. Maar denk ook aan andere populaire kleuren zoals olijfgroen. donkerbuin, okergeel en vintage oranje

Scandinavische interieur.
Woningen met een scandinavisch interieur zijn vaak erg stijlvol en stralen warmte uit. De Scandinavische woonstijl is geïnspireerd op woningen uit Noorwegen, Zweden en Finland, de Scandinavische landen dus. Verder laten ze zich inspireren door de natuur. Een Scandinavisch interieur herken je aan; veel licht, natuurlijke materialen, lichte kleuren (bijvoorbeeld wit) en strakke lijnen. De witte kleur wordt gecomnineerd met knusse en natuurlijke materialen. Hout mag absoluut niet ontbrenken in deze interieurstijl, en dan het liefst zo licht modelijk. Veel licht kun je in eerste instantie natuurlijk creëren door het natuurlijke licht van buiten, maar 's avonds en in de wintertijd wordt dat natuurlijk wel wat moeilijker. Je kan het dan creëren door grote ramen met geen, of lichtgekleurde, gordijnen passen bijvoorbeeld goed binnen deze woonstijl.

Dit zijn de meest bekende woonstijlen die er zijn. Soms vind je ook nog andere woonstijlen maar veelal zal dat een combinatie zijn van deze stijlen. En nu waar ik aan het begin al over had en dat is jouw eigen stijl. Nu vraag je je natuurlijk af wat bedoel je daar mee?

Wat ik bedoel is dat als jij iets leuks in je hoofd hebt, dat je dat zeker moet uitvoeren! Ook al past dat niet bij de interieurstijlen die je op internet kan vinden. Wil je graag de bohemian met landelijk combineren en wil je er een beetje retro woonstijl erin verweken? Natuurlijk kan dat! Kijk wat je leuk vindt en ga het lekker proberen, want alleen dan kom je er achter. En het laatste wat je moet onthouden is; het is jouw huis, jij moet er in wonen en niet je familie, vrienden en kennisen. 

© 2018 - 2021 lifestyle 72 | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel